Πρινιωτάκη-Πιτσούλη: Στιγμές υπερηφάνειας με το εθνόσημο για τα δυο κορίτσια του ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Πρινιωτάκη-Πιτσούλη: Στιγμές υπερηφάνειας με το εθνόσημο για τα δυο κορίτσια του ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Στιγμές υπερηφάνειας, με το εθνόσημο, για τα δυο κορίτσια του ΟΦΗ, την Εύη Πρινιωτάκη και την Εμμανουέλα Πιτσούλη, στα παιχνίδια που έδωσαν με την Εθνική ομάδα κορασίδων, στο ευρωβόλεϊ κοριτσιών που έγινε στο κλειστό γυμναστήριο του Λίντο απο 1-9 Ιουλίου.

Οι δυο Κρητικοπούλες που τίμησαν τον ΟΦΗ και την Κρήτη, με την Εθνική ομάδα, μίλησαν στην επίσημη σελίδα της Ομοσπονδίας βόλει (volleyball.gr), για τις μεγάλες στιγμές που έζησαν με την Εθνική ομάδα, αλλά και να την αποθέωση που γνώρισαν απο το κρητικό κοινό.

Η Εύη Πρινιωτάκη, ανέφερε ότι «ήταν πολύ συγκινητικό για εμάς και ιδιαίτερα για την Εμμανουηλία (Πιτσούλη) και μένα, καθώς στο γήπεδο που κάναμε τα πρώτα μας βήματα στο βόλεϊ, παίξαμε ένα ευρωπαϊκό και ακούγαμε τον εθνικό ύμνο κάθε μέρα. Αγωνιζόμασταν μπροστά στον κόσμο μας και είμαστε ευγνώμονες που έγινε στην Κρήτη. Δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό, προσπαθήσαμε για ένα καλό αποτέλεσμα. Είμαστε και συγκινημένες για αυτή την προσπάθεια με το συγκεκριμένο γκρουπ αθλητριών εδώ και μία τετραετία, καθώς ξεκινήσαμε μαζί από τα κλιμάκια. Είμαστε όλες μαζί και με το προπονητικό επιτελείο, μία ομάδα και μία οικογένεια».

Η Εμμανουέλα Πιτσούλη, ανέφερε με τη σειρά της, ότι  "υπήρχε μεγάλη προσμονή για το ευρωπαϊκό στην Ελλάδα και ανυπομονούσαμε να ξεκινήσουν οι αγώνες. Ήταν κάτι το μαγικό όλες αυτές τις ημέρες που αγωνιζόμασταν στην Κρήτη και στο Ηράκλειο σε ένα γήπεδο που μαζί με την Παρασκευή (Πρινιωτάκη) ξεκινήσαμε το βόλεϊ. Ευχαριστούμε την ομοσπονδία και την Περιφέρεια Κρήτης που έφερε τον όμιλο του ευρωπαϊκού στην Ελλάδα και στην Κρήτη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όλα τα κορίτσια για την προσπάθεια που κατέβαλαν, καθώς και σε όλο το προπονητικό επιτελείο για την δουλειά και την στήριξη τους. Ήταν δίπλα μας σε κάθε μας βήμα».

Να σημειωθεί ότι στο Final-4 που έγινε στη Ρουμανία, η Βουλγαρία κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών κάτω 18 ετών που ολοκληρώθηκε στο στάδιο Πολιβαλέντε της πόλης Άλμπα Μπλάι. Στον τελικό νίκησε το Βέλγιο με 3-0 σετ  (25-15, 25-18, 28-26).

Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Ιταλία, η οποία νίκησε την Πολωνία με 3-2 μετά απο ένα συγκλονιστικό παιχνίδι (18-25, 25-17, 25-16, 20-25, 15-9).

Βουλγαρία και Πολωνία, ήταν οι δυο ομάδες που προκρίθηκαν στον Final-4 απο τον όμιλο που διεξήχθη στην Κρήτη.

Πρώτη η Πολωνία, που έμεινε τελικά εκτός μεταλλίων και δεύτερη η Βουλγαρία, που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.